Értékelés:
  • Jelenleg 0/5 csillag.

Megtekintések: 54

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a öreg fináncok –nak.

Csatlakozzon a(z) öreg fináncok hálózathoz

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 8:11pm-kor

A cursillista( önkéntes ) minisztráns szolgálat itt sem hiányzott , köszönet Molnár Laci bajtársunknak !

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 8:06pm-kor

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 8:04pm-kor

prédikáció a feggyveresek stresz-veszélyéről és bajtársiasságról, Haller László megyénk táborilelkészétől a szombathelyi Székesegyházban

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 7:58pm-kor

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 7:56pm-kor

Gyülekeznek a csapatzászlók a szombathelyi Székesegyháznál

HozzászólásokSudár György által a November 16, 2019-on 7:55pm-kor

Megemlékező szentmisét tartottunk az ez évben, megyénkben, illetve szolgálatteljesítés közben elhunyt egyenruhás bajtársakért, fegyveres katonákért, rendőrökért, vám-és pénzügyőrökért, határőrökért, fegyőrökért, tűzoltókért, mentősökért.

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület 12. alkalommal tartotta megemlékező szentmiséjét, 2019. november 16-án szombaton 10 órától a szombathelyi Székesegyházban.

A díszes csapatzászlók, aktív és nyugalmazott parancsnokok és díszegyenruhások bevonulásával kezdődő Szentmisét Haller László, helyőrségünk tábori lelkésze és Hegyfalu plébánosa, valamint Dumovits István horvátzsidányi plébánia kormányzója koncelebrálta. A ministránsi szolgálatot Molnár László a  Vas megyei hadkiegészítő  parancsnokság nyugalmazott tisztje végezte.

Haller atya szentbeszédéből többek között megtudhattuk, hogy a sokat emlegetett stressz miért veszélyezteti fokozottan  a hazánk biztonságáért készenlétben, feszülten figyelő szolgálatban lévőket és akiknek a váratlan nehéz helyzeteket a legmegfelelőbben kell megoldani.  Az elvesztett bajtársaink, szeretteink szomorúságát, az örök életbe vetett hit, az újratalálkozás reménye oldhatja fel.

A megemlékező ünnepi szentmise a csapatzászlók kivonulásával, és mise utáni baráti, bajtársi beszélgetésekkel ért véget.

Köszönet a szervezésért Lasch Béla ny.alezredesnek

Sudár György ny pénzügyőr hdgy.

© 2020   Created by Rozsa Robert.   Működteti:

Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek