Kedves Tagok!

Idén is éves programjában szerepelt a szombathelyi Pénzügyőr Nyugdíjas Klubnak a kőszegi szőlőjövések ünnepi programon való részvétel.

Reggel mikor a 08.06-ókor induló vonatra vártam még nem voltam túl optimista mivel egyszemélyes csoportot képeztem.

Kőszegre érve viszont Sudár György kollégám várt és bár ígért piros szőnyeget ez elmaradt de nem maradhatott el egy üveg vörösbor a hátizsákomból lévén György nap.

Ennek örömére beestünk mindjárt ahogy illik népies nevén a "bádog kocsmába" és a kávé mellé előkerült a szolgálati lapos is.

Kellő bátorság magunkhoz vétele után séta fel a főtér irányába ahol már Németh Tibor és Weigl Pisti várt bennünk.Gyuri előrelátóan betuszkolt útközben található pékségbe töpörtyüs pogácsa vételezése céljából. Mentünk mendegéltünk és mit látunk a helyközi buszmegálló "turki butikjában Kristonné Erzsi éli ki magát a second hand termékek fosztorgatásán. Szegény férje

Jóska meg kint tipródik mint aki lekéste a járatot. "Nem való ez nekem" mondá mikor üdvözöljük.

Erzsi megígérte délig kielégíti turkálós vágyait és csatlakoznak hozzánk./Így is lett/

Főtéren már Vincze Ferenc és neje állandó tag ebben a produkcióban szintén várt bennünk.

Németh Tibi kiadta a jelszót "irány a Pancikter"/magyaritva/.No nem csak a vörösbor miatt de innen indult a felvonulás.Ide érkezett idegenvezetőnk minden kőszegi titkok tudója Gróf Gyula kollégánk is.Gyors fröccsöntés után irány a főtér ahol Csécsényi Zoli Szentgotthárdról nejével és az adóági klubvezető Kissné Rozi már elfoglalta a lelátót.

Hajtások bemutatása után a vár lovagtermébe részt vettünk a díjak átadása eseményen ahol Alasz László kollégánk és klubtagunk azt kell hogy mondjam aratott.De nemkülönben Bolfán Imre kollégánk is  akinek okleveleit nekünk kellett elhozni./sanyarú az aktívak élete/

Az ünnepi műsor után irány Kék Huszár/mint azt a képek is tanúsítják/ majd rövid de tartalmas ebéd elfogyasztása után Ohr Tibivel kiegészülve idegenvezetés a történelmi belvárosban Gróf Gyuszi által.

Megfáradva a sok információtól érkeztünk felüdülni Alasz Laci pincéjébe ahol szívélyes vendéglátás mellett profi borkóstolás rejtelmeibe is beavatta Laci a csapatot. Kell is a tapasztalat mivel 2015.-ben nekünk kell megrendezni a NAVNYOSZ borversenyt. /a 2014-es szekszárdi NAVNYOSZ. borverseny után/ Laci elmondta már nagyon várja a NAVNYOSZ serleget is amit rosé borával nyert "nem mindenkinek van ilyen" mondá.

Summázva soha rosszabb szőlőjövést! 

üdv.rozsarobi

    

Megtekintések: 140

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a öreg fináncok –nak.

Csatlakozzon a(z) öreg fináncok hálózathoz

© 2020   Created by Rozsa Robert.   Működteti:

Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek